Domáce maslo- ako na to?
Čerstvý voňavý kváskový chlebík a na ňom natreté domáce maslo. To znie ako rozprávka. Je pravda, že chlieb z domáceho kvásku si doma vyrába stále viac a viac ľudí. Vo všeobecnosti sa doma vyrobené potraviny tešia mimoriadnej obľube. Maslo sa vyrába veľmi jednoducho a chuť oproti tomu z obchodu, je neporovnateľná.
Zoznam ingrediencii je stručný- 250 ml smotany na šľahanie :) Tú nalejete do pohára s viečkom (postačí klasický zavareninový pollitrový pohár). Potom treba pohárom trepať tak silno, kým sa smotana nerozdelí na dve časti - maslo a cmar.
Cmar vylejte do samostatnej nádoby a maslo zalejete vodou. Potom ho necháte odkvapkať v šatke na maslo, aby ste sa zbavili všetkého cmaru.
A je hotovo! Vlastné maslo si môžete ochutiť bylinka alebo nechať len tak - čistá chuť masla je znamenitá.